Oesterrecepten

Hieronder treft u een aantal overheerlijke oesterrecepten. De Oestercompagnie is bezig de grootste database van oesterrecepten in Nederland op te bouwen. Als u er een leuk recept aan wilt toevoegen, geef het ons door.

Villeroy oesters

Ingrediënten:

36 kromme oesters of Zeeuwse creuses (maat 2)

0.6 l Villeroysaus (4 dl visfond, 2 dl champignonfond, 3 eierdooiers, 1 dl truffelsap, 100 gr in blokjes gesneden champignons, 100 gr in blokjes gesneden gekookte ham, maizena en water)

Bloem

4 eiwitten

Paneermeel

2 citroenen

 

Bereiding:

Haal de oesters uit de schelp en bewaar het sap. Droog de oesters tussen een schone doek. Maak de Villeroysaus met het oestersap, de visfumet en de champignonfond. Laat dit alles inkoken en voeg de blokjes ham, de champignons en het truffelsap toe, samen met de eierdooiers. Blijf roeren tot de gewenste dikte. Eventueel extra binden met wat maïzena en water.

Bebloem de oester, wentel ze door de Villeroysaus en laat afkoelen in de koelkast. Paneer 'à l'Anglaise' in de bloem, daarna in het eiwit (losgeklopt met een snufje zout) en op het laatst in het paneermeel.

Frituur gedurende ca. 3 minuten op 180°C. Snijd de citroenen 'à vif' (tot op het vruchtvlees schillen) en droog de schijfjes in de oven.

Serveer de oesters op een citroenschijfje.